Thursday, August 25, 2011

Creamy Fresh Corn Salad


So glad I got back to VA just in time for an earthquake (on Tuesday) and a hurricane (for this week-end)! Yesterday was gorgeous though and I made this quick corn salad after returning from the pool.

Sweet summer corn does not require any cooking and therefore makes a great hot-weather side dish. Just shuck the ears, rinse with water and carefully run a knife through to cut the kernels off. Of course, in a pinch, frozen (and thawed) sweet corn will work too.

You can spice it up by adding some diced jalapeños or a dash of Tabasco sauce.

Serves 6-8
  • ½ cup light sour cream = 60 g de crême fraiche (allégée)
  • 1 ½ teaspoon Worcestershire sauce = 1 ½ cuillère à café de sauce Worcestershire
  • Salt & pepper to taste = Sel et poivre
  • About 3 cups fresh corn kernels (from 6 ears) = 350 g de maïs frais (environ 6 épis)
  • 1 small red bell pepper, finely chopped = 1 petit poivron rouge, émincé
  • About 6 green onions, finely chopped = 6 oignons verts, émincés

Combine sour cream, Worcestershire sauce and salt/pepper in a large bowl. Add corn, bell pepper and green onion and stir. Cover and refrigerate at least 2 hours before serving. Enjoy!

4 comments:

  1. Cette salade a été bien appréciée! mais je l'ai faite avec du maïs en boîte (bio tout de même...), ne trouvant pas de maïs sucré...

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  2. ça semble délicieux!!! Tu cuisines beaucoup avec des poivrons non?? Tu penses qu'on peut remplacer par autre chose pour garder un peu de goût??

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  3. Oui Géraldine, j'adore les poivrons (crus ou cuits)!! Je pense que dans cette recette, tu peux t'en passer, ou éventuellement le remplacer par des petites tomates cerises ou des dés de concombre.

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