This is a great, flavorful, healthy side to any
fall meal. You can swap any veggies that you have on hand. Just make
sure you chop everything to about the same size for even roasting.
Serves 4-8
- Combination of any of the following: = Mélange de plusieurs légumes suivants:
- Sweet potatoes, peeled and diced = Patates douces, épluchées et coupées en morceaux
- Baby potatoes, cleaned and halves or quartered = Petites pommes de terre, nettoyées et coupées en deux ou quatre
- Pumpkin or butternut squash, peeled and diced = citrouille, potimarron ou butternut, épluchés et coupés en morceaux
- Red or sweet onions, peeled and quartered = oignons doux ou rouges, épluchés et coupés en quatre
- Brussels sprouts, halved = choux de Bruxelles, coupés en deux
- Turnips, peeled and diced = navets,épluchés et coupés en morceaux
- Rutabaga, peeled and diced = rutabaga, épluchés et coupés en morceaux
- Parsnips, peeled, and chopped into chunks = panais, épluchés et coupés en morceaux
- Carrots, peeled and chopped into chunks = carottes, épluchées et coupées en morceaux
- 2 tablespoons olive oil = 2 cuillères à soupe d'huile d'olive
- 1 tablespoon balsamic vinegar = 1 cuillère à soupe de vinaigre balsamique
- 1 tablespoon honey = 1 cuillère à soupe de miel
- 1 teaspoon dried rosemary = 1 cuillère à café de romarin (séché)
- 1 teaspoon dried thyme = 1 cuillère à café de thym (séché)
- 1 teaspoon dried oregano = 1 cuillère à café d'origan (séché)
- Coarse sea salt = sel
Preheat oven to 400°F/200°C.
Grease the bottom of a shallow roasting
pan or line it with parchment paper. Arrange the potatoes and vegetables in
a single layer in the roasting pan.
Combine olive oil, balsamic vinegar and
honey in a small bowl and pour evenly over the potatoes/veggies.
Sprinkle with dried herbs and sea salt. Toss with your hands to make
sure all the chunks get coated.
Cook for 40 to 55 minutes until
potatoes and veggies are nicely roasted and caramelized. Enjoy!